Sejarah penubuhan

iPrice ditubuhkan untuk menawarkan kepada pembeli produk dan jenama pilihan terluas, yang disediakan oleh beratus-ratus rakan kongsi di Asia Tenggara  di mana semuanya tersedia di satu laman web membeli-belah. Tidak perlu lagi mencari banyak laman web. Melalui laman web yang berbeza akan menyebabkan sering mengambil masa. iPrice mengakui pentingnya menjimatkan masa dan wang dan telah membekalkan pembeli manfaat membandingkan harga produk dari rakan-rakannya. Maklumat berguna lain seperti masa dan kos penghantaran, pilihan pembayaran dan tawaran kupon yang baik juga tersedia.

iPrice mempunyai proses pemilihan yang ketat untuk memperoleh rakan kongsi untuk menawarkan pembeli berkualiti tinggi dan rakan kongsi yang boleh dipercayai. Ini adalah untuk memastikan pembelian dalam talian dibuat dalam persekitaran yang selamat.

Ditubuhkan pada Oktober 2014 di Kuala Lumpur, Malaysia. iPrice berkembang pada tahun yang sama ia ditubuhkan dan menjadi pemain aktif dalam industri e-dagang di enam negara lain seperti Singapura, Hong Kong, Thailand, Indonesia, Filipina dan Vietnam. Laman ini bermula sebagai laman kupon yang menawarkan tawaran dan diskaun untuk kedai dalam talian lain,  tetapi kemudiannya berubah menjadi agregator belanja yang membantu pembeli membandingkan harga dari pelbagai laman web e-dagang. iPrice bertujuan untuk menjadi destinasi membeli-belah yang besar untuk pembeli di seluruh Asia Tenggara.

Pada permulaan, iPrice berada di landasan untuk mencapai lebih daripada 150 juta pelawat tahun 2018. Selain membangunkan pangkalan pengguna yang besar dan memanfaatkan penggunaan e-dagang yang semakin berkembang di Asia Tenggara, iPrice telah membentuk perkongsian B2B, seperti dengan Samsung di Indonesia dan Mediacorp di Singapura. Jenis siri ialah siri B yang mengumpul RM 16,528,538.67.

 iPrice adalah rakan kongsi dari beberapa laman web dalam talian yang menyediakan bakal pelanggan dengan peluang untuk mengakses tawaran penjimatan wang dan tawaran atau lebih dikenali sebagai kupon. Kuponnya meliputi pelbagai diskaun dan tawaran yang tersedia untuk pelbagai laman web e-dagang, seperti Zalora, Lazada, Uber dan Foodpanda.  Antara rakan kongsi yang mendaftar di bawah program kupon ini adalah Rappler (untuk Filipina).

Apa yang ditawarkan

 1. iPrice mengumpulkan maklumat mengenai ketersediaan dan harga produk dari pelbagai laman web e-dagang, seperti Lazada dan Shopee. Ia juga agregat produk dari pakaian e-tailer seperti Zalora dan ASOS.
 2. Menyediakan kupon yang ada diskaun.
 3. Tawaran harga ciri penghantaran maklumat pasangan dan tawaran kupon yang hebat untuk menjimatkan masa dan wang.
 4. Pelbagai pilihan produk yang meluas dari lebih 500 rakan kongsi di seluruh Asia Tenggara.
 5. Keselamatan: Proses pemilihan yang ketat untuk mendapatkan rakan kongsi berkualiti tinggi.
 6. Menyediakan aplikasi yang boleh dimuat turun di Appstore.

Founder dan Kakitangan

Founder:

 1. David Chmelar : Chief Executive Officer and Co-Founder
 2. Heinrich Wendel: Chief Technology Officer and Co-Founder

Kakitangan: 140

Pelaburan dan Pembiayaan

 • Jumlah pembiayaan: RM 40,493,672.95
 • Pelabur utama: Line Corporation
 • Jenis pembiayaan terkini: Siri B (RM 16,528,538.67)

Alamat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here