Sejarah penubuhan

Kaodim Sdn Bhd adalah sebuah syarikat yang diperbadankan di bawah undang-undang Malaysia dengan mengendalikan Laman Web. Kaodim group merupakan agensi perkhidmatan nombor 1 di Asia Tenggara yang dilancarkan pada November 2014 sebagai platform web atau mudah alih untuk orang mencari dan membandingkan hampir semua jenis perkhidmatan yang ada, dari tukang paip dan juruelektrik hinggalah kepada jurugambar, jurulatih peribadi dan banyak lagi. Kaodim dipercayai dalam penyediaan sewa perkhidmatan dengan cara yang lebih cepat.

Sebelum ini, Kaodim merupakan perniagaan yang bersaiz kecil dan sederhana. Kaodim menerima beribu-ribu permintaan untuk perkhidmatan di telefon pintar, tablet dan komputer setiap hari. Oleh itu, mereka membuat sambungan segera dengan pelanggan baru pada kadar yang tinggi. Kaodim berkembang pesat di Asia Tengara di mana ia terbukti, terdapat beribu-ribu orang telah mengupah pembekal perkhidmatan melalui Kaodim dengan nilai transaksi jualan sehingga berjuta. Selain itu, banyak pembekal perkhidmatan hanya bergantung kepada Kaodim.

Kaodim berkembang dengan nilai yang diberikan dimana mereka berdedikasi untuk memberi lebih banyak perkhidmatan pelanggan dan membantu mereka menjadi pemasar yang lebih baik. Kaodim percaya bahawa kejayaan tidak hanya dengan membuat keuntungan yang cemerlang, tetapi juga dengan memperoleh pemikiran yang paling terang dari bakat yang tinggi sebagai permulaan. Pasukan Kaodim terdiri daripada orang muda, mulai dari pitcher kuat dari universiti antarabangsa peringkat tinggi, hingga bintang rock teknologi.

Dalam tempoh empat bulan pelancaran, hasil jualan lebih daripada bernilai RM41,318,910 dilaporkan telah diperoleh melalui platform, dan lebih daripada 20,000 pelanggan telah dipadankan dengan penyedia perkhidmatan. Pada tahun 2017, Kaodim menaikkan RM 28,923,237.69 dalam pusingan siri B. Syarikat itu mendakwa mempunyai pendapatan tertinggi di kalangan platform pengambilan perkhidmatan di seluruh Malaysia, Indonesia, Singapura, dan Filipina.

Apa yang ditawarkan

 1. Kaodim mengenakan caj RM3 hingga RM20 kepada pembekal apabila mereka menyerahkan cadangan dan memberi respons kepada permintaan. Pelanggan tidak perlu membayar untuk menggunakan platform.
 2. Menyediakan aplikasi agar mudah pelanggan untuk mengakses perkhidmatan yang ada. Aplikasi boleh di muat turun di Appstore atau Play store.
 3. Perkhidmatan Sewa Acara & Ruang Pejabat seperti catering, printing T-Shirt, photobooth, event planner dan banyak lagi.
 4. Perkhidmatan Airconds
 5. Perkhidmatan plumbers
 6. Web developer
 7. Sokongan Hardware and software (Perkhidmatan repair)
 8. Perkhidmatan Pembersihan syarikat
 9. Automotive and transport: Office movers
 10. Accountant services
 11. Healthy and fitness services
 12. Promotion: Menawarkan diskaun apabila menyewa cleaning, tukang paip, pengubahsuaian rumah, jurugambar, perancang perkahwinan dan banyak perkhidmatan lain agar boleh menjimatkan wang ketika menerima perkhidmatan berkualiti tinggi pada kadar yang berpatutan.

Founder dan Kakitangan

Founder:

 1. Fui-Yu hoon- CEO dan Co-Founder. Belajar dia University of Sheffield dalam bidang Perundangan

Kakitangan: 100 – 400

Pelaburan dan Pembiayaan

 • Jumlah pembiayaan: RM47,932,409.25
 • Pelabur utama: Capital Square Peg
 • Jenis pembiayaan terkini: Siri B
 • Pesaing: ServisHero, FlagAHero
 • Addition: Pusingan pembiayaan terbaru Kaodim pada November 2017 dilaporkan menjadi RM28,924,216.76. Secara keseluruhan, Kaodim telah menaikkan RM47,932,409.25.

Alamat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here